diumenge, 1 de novembre del 2015




ELS GRAFFITIS DEL POBLENOU




El Poblenou és un dels deu barris que formen el districte barceloní de Sant Martí.
L'origen està en un dels nuclis habitats de Sant Martí de Provençals, que va créixer aviat en indústria i habitants. A finals del segle XIX va arribar a ser l'àrea amb més concentració industrial de Catalunya.
El barri està limitat entre els carrers Pere IV i l'avinguda Diagonal a l'oest, el carrer Bac de Roda al nord, el Passeig Taulat i el carrer Taulat i l'avinguda Icària a la banda del mar, a l'est, i el carrer Ávila al sud. El seu eix cívic principal i més popular és la Rambla del Poblenou. Els límits actuals els va establir l'any 2006 la divisió administrativa en barris de Barcelona, que va retallar l'extensió tradicional i va crear nous barris, avui adjacents, amb el topònim "Poblenou" al nom: El Parc i Llacuna del Poblenou, La Vila Olímpica del Poblenou, Diagonal del Mar i Front Marítim de Poble Nou, i Provençals de Poble Nou.
Actualment és una zona en constant transformació, on s'ubica el districte tecnològic de Barcelona, el 22@, convivint amb les façanes d'antigues fàbriques i una vida veïnal que intenta conservar l'esperit familiar i popular tradicional.

Topònims com Llacuna, Joncar o La Granota, aquest últim situat a la vora del Camí Antic de València segons escrits del setge que patí Barcelona el 1714 durant la Guerra de Successió Espanyola,[1] recorden que el territori del barri va ser una zona humida pantanosa prop del desembocament del riu Besòs. L'aprofitament econòmic va començar entre els segles XII i XIII, amb pastures per al bestiar destinat a abastir a Barcelona. Amb elles comencen a aparèixer masies, com la de Can Canals o la de El Taulat d'en Llimona. La vida exclusivament agrària va durar fins al segle XVIII.
A partir d'aquesta època la zona comença a ser considerada com la que hi havia al darrere de la Ciutadella, construïda després de 1714. En aquest segle es va construir la Casa de la Quarentena, on eren revisats els viatgers sospitosos de portar malalties epidèmiques. També es va crear el primer cementiri fora muralles, i sobretot van començar a instal·lar-se les fàbriques d'indianes, uns teixits de cotó estampats. Amb les fàbriques la població va anar augmentant de forma important.


 Aquest Projecte té per finalitat anar donant visibilitat, a partir d'avui dia 1 de novembre de 2015, als grafits que es van pintant en la zona del Poblenou compresa pels carrers:
  • Perú - Selva de Mar
  • Selva de Mar - Veneçuela - Pallars - Provençals
  • Veneçuela - Agricultura - Josep Pla - Pallars. 
  • Marroc - Espronceda
  •      A continuació hi han les fotografies que hi havien a la setmana del 26 al 31 d'octubre de 2015. 

     


@DubleGum

@Rubicon1


@Rubicon1

@LZR

@ ElXupetNegre.

@OSNAM

 @Rubicon1




@CONSE

 @Rubicon1



@EnricFont2309


 @Reskate


@1FREE

@Tierra de Isis

 @RIM

@S.Wakine
@Anja Mila
 @PENAO




@XupetNegre

 @Ibie

@Eulalia Naveira

@YRWIG
@Gorka
@JupiterFAB

@Gomez

@Gael
 

 @Laurita

@WANSNAP



 @TIPS


 @KORO

@Gipsy
 
@CHUSY

@OLDHAUS
 

@Rubicon1
 @r
 @MACHAK

@Sebastianne Waknine
 @RIM
 

 @Thiago Goms


 @Rubicon1

 @Sebastianne Waknine

@ManuManu

@ManuManu

@ManuManu



@EnricFont2309

@STC

@BoaMistura


@XupetNegre

@ElPez
@ManuManu

@BubleGum
@Conse


@Ana Toll


@YRWIG

@Rubicon1

@ManuManu

 
@EnricFont2309
@KF3R

@Rubicon1

 @Simon Vázquez
 



1 comentari:

  1. EL ARABE EN STENCIL QUE HAY EN LA PUERTA DE AGRICULTURA UNO DE MIRADA PROFUNDA , ES MIO. GRACIAS POR COMPARTIRLO. MI NOMBRE DE ARTISTA ES " FAU" Y LA PAG DE FACEBOOK FAU ART.

    ResponElimina